print logo

Byen vågner: TRÆ

Byen vågner hos Dinesens Showroom på Søtorvet i København. Omgivet af træ fra gulv til loft og nybrygget kaffe i kruset møder vi to eksperter, der elsker træer.

De deler deres egne historier, og gør os klogere på alt det, som træets natur rummer. Vi glæder os til en samtale om træets egenskaber og potentialer, om byggeskik og bæredygtighed, og til at opleve hvordan materialet bedst kan optræde i udviklingen af vores design og byggeri. 

Hans Peter Dinesen, medejer, Dinesen, fortæller om sin nysgerrighed og kærlighed til træ gennem generationer. Peter Kjær, indehaver, Peter Kjær Arkitekter, om at have både hjerte og fingrene i materialet. 

Deltagerliste (opdateret 10.11.22)

Luk fuld beskrivelse

Hans Peter Dinesen er femte generation af den danske, familieejede designvirksomhed, Dinesen. Han vil fortælle om familiens kærlighed til træ, som er nedarvet gennem snart 125 år. Hver en generation i familien Dinesen har været drevet af en passion for træ, træets natur og dets særlige egenskaber. Denne passion har de bragt videre i designvirksomheden, der den dag i dag stadig fortolkes og realiseres i skræddersyede løsninger og projekter i træ verden over. 

Glæd dig til at høre Dinesens historie om træ, deres syn på bæredygtighed og design, og ikke mindst, hvordan træet påvirker os som mennesker. 

Peter Kjær tegnede og byggede for 7 år siden sit eget træhus i Sydhavnen, og det blev starten på tegnestuen Peter Kjær Arkitekter. Alle tegnestuens projekter er præget af træ, som konstruktion, som overflade og i mange forskellige sorter og bearbejdninger. Med udgangspunkt i sit eget hus vil Peter Kjær fortælle om, hvad der drev ham til at starte egen tegnestue med træbyggeri som speciale, og om hans arbejde med at få vores begrænsede ressourcer til at række længere. 

Glæd dig til at høre Peter Kjær fortælle om at opdage og mærke træets potentialer, og hvordan træ kan gøre en forskel, når vi bygger til fremtiden. 

Fotokreditering: Dinesen, Hampus Berndtson og Laura Stamer 

Mere om Dinensen

Mere om Peter Kjær Arkitekter

 

Byen vågner er en række arrangementer, hvor vi begynder dagen med et morgenfriskt blik på et aktuelt emne eller sted. Glæd dig til at få et boost af inspiration og faglige input sammen med dine netværkskollegaer. 

 Program

  • 08:30 Godmorgen v/ Byens Netværk
  • 08:45 Nysgerrighed til træ gennem generationer – Hans Peter Dinesen fortæller
  • 09:15 Fingrene i materialet – Peter Kjær fortæller
  • 09:45 Spørgsmål, samtale og netværk
  • 10:15 På opdagelse i Dinesens showroom
  • 10:30 Fortsat god dag

Praktisk information

Dato og tid

14/11 2022 08:30 - 10:30

Adresse

Søtorvet 5
1371 København

Deltagerantal

50

Mødested

Dinesen Showroom

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna mobil: 28266304

Praktisk information

Dato og tid

14/11 2022 08:30 - 10:30

Adresse

Søtorvet 5
1371 København

Deltagerantal

50

Mødested

Dinesen Showroom

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna mobil: 28266304

footer image byens netværk