print logo

Byen vågner: TRÆ med Dinesen og ReVærk

Byen vågner hos Dinesens Showroom på Mejlborg i Aarhus.

Omgivet af træ fra gulv til loft og nybrygget kaffe i kruset møder vi to eksperter, der elsker træer.

De deler deres egne historier, og gør os klogere på alt det, som træets natur rummer. Vi glæder os til en samtale om træets egenskaber og potentialer, om byggeskik, håndværk, kulturarv og bæredygtighed, og til at opleve hvordan naturlige materialer bedst kan optræde i udviklingen af vores design, arkitetur og byggeri. 

Hans Peter Dinesen, medejer, Dinesen, fortæller om sin nysgerrighed og kærlighed til træ gennem generationer. 
Mathias Ørum Nørgaard
partner i  den århusbaserede tegnestue, ReVærk, fortæller hvordan de finder inspiration til at skabe radikal bæredygtighed i vores før-industrielle kulturarv og håndværk, baseret på forståelsen af basale og naturlige materialer. 

Deltagerliste (opdateret 27.02.23)

 

Luk fuld beskrivelse

Hans Peter Dinesen er femte generation af den danske, familieejede designvirksomhed, Dinesen. Han vil fortælle om familiens kærlighed til træ, som er nedarvet gennem snart 125 år. Hver en generation i familien Dinesen har været drevet af en passion for træ, træets natur og dets særlige egenskaber. Denne passion har de bragt videre i designvirksomheden, der den dag i dag stadig fortolkes og realiseres i skræddersyede løsninger og projekter i træ verden over. 

Glæd dig til at høre Dinesens historie om træ, deres syn på bæredygtighed og design, og ikke mindst, hvordan træet påvirker os som mennesker. 

Mathias Ørum Nørgaard, er medstifter af tegnestuen ReVærk. Han vil fortælle om radikal bæredygtighed inspireret af den byggede kulturarv. Hos ReVærk ønsker de at opmuntre til og vise eksempler på, hvordan det at kigge tilbage, kan inspirere til udvikling af nutidig arkitektur. At skabe bygninger og rum, hvor miljøhensyn er en præmis, ikke et tilvalg, og hvor løsninger ikke kun udmærker sig teknisk, men bibringer æstetisk værdi til den helhed, de indgår i. Vores før-industrielle kulturarv er rig på håndværk, baseret på forståelsen af basale og naturlige materialer. Disse rummer en række iboende, miljøvenlige og indeklimaforbedrende kvaliteter – traditioner, der er perfektioneret igennem adskillige hundrede år. Med dette fokus arbejder ReVærk på tværs af skala og med vekslen imellem arbejde med udvikling af design og arkitektur på tegnestuen og materialeeksperimenter og prototyper/produktion på eget værksted. 

Glæd dig til at høre Mathias fortælle om at lade sig inspirere af kulturarven og de naturlige materialer til udvikling af nutidig - og fremtidig - arkitektur. 

Fotokreditering: Dinesen (1), Reværk Arkitektur (2+3), Anders Rajendiram (4+5), Martin Gravgaard (6+7) og Hampus Berndtson (8). 

Mere om Dinensen

Mere om Reværk Arkitektur

Byen vågner er en række arrangementer, hvor vi begynder dagen med et morgenfriskt blik på et aktuelt emne eller sted. Glæd dig til at få et boost af inspiration og faglige input sammen med dine netværkskollegaer. 

 Program

  • 08:30 Godmorgen v/ Byens Netværk
  • 08:45 Nysgerrighed til træ gennem generationer v/ Hans Peter Dinesen
  • 09:15 Radikal bæredygtighed inspireret af vores før-industrielle kulturarv og håndværk v/ Mathias Ørum Nørgaard
  • 09:45 Spørgsmål, samtale og netværk
  • 10:15 På opdagelse i Dinesens showroom
  • 10:30 Fortsat god dag

Praktisk information

Dato og tid

28/02 2023 08:30 - 10:30

Adresse

Kystvejen 65
8000 Aarhus

Deltagerantal

50

Mødested

Dinesen Showroom på Mejlborg

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna mobil: 28266304

Praktisk information

Dato og tid

28/02 2023 08:30 - 10:30

Adresse

Kystvejen 65
8000 Aarhus

Deltagerantal

50

Mødested

Dinesen Showroom på Mejlborg

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna mobil: 28266304

footer image byens netværk