print logo

Danske Bank bag facaden - historiske bygninger og økonomisk vejrudsigt

I 150 år har Danske Bank haft sit hovedsæde på Holmens Kanal med bl.a. det ikoniske Erichsens Palæ ud mod Kgs. Nytorv. Kom med bag facaden, når vi ser og hører om de historiske bygninger - og samtidig får en aktuel status og forecast på dansk økonomi ved chefanalytiker Mark Gibson, Realkredit Danmark​.

Deltagerliste (opdateret 21.02.2023)

Arrangementet er lukket for tilmeldinger.
Hvis du vil på venteliste så skriv en mail til Louise på 
lsh@byensnetvaerk.dk

Luk fuld beskrivelse

Siden 1875 har Danske Bank haft sit hovedsæde på Holmens Kanal. Bankens lokaler strækker sig over i alt 14 bygninger - herunder bl.a. de fredede bygninger Peschiers Gård og Erichsens Palæ med den ikoniske facade ud mod Kongens Nytorv.

Kom med ind bag facaden, når vi får en guidet omvisning i de to smukke gamle pragtpalæer, Erichsens Palæ og Peschiers Gård, hvor vi skal høre om deres - og bankens - historie og opleve arkitekturen og det enestående interiør, der i stort omfang er bevaret i sin oprindelige udsmykning og indretning.

Nu er bygningerne solgt, og i 2023 flytter Danske Banks hovedsæde fra Holmens Kanal til et nyopført domicil i Postbyen. 

Og så kan du også høre chefanalytiker Mark Gibson fra Realkredit Danmark give en "økonomisk vejrudsigt" med en aktuel status og forecast på dansk økonomi. 


Palæernes historie

Erichsens Palæ, med den karakteristiske tempelgavl ud mod Kgs. Nytorv, blev opført i årene 1797-1801 som privatbolig for storkøbmanden og skibsrederen Erich Erichsen og er tegnet af Kongelig hofbygmester C.F. Harsdorff. Husets indre er dekoreret af den franske arkitekt Joseph-Jacques Ramée. Pragtgården er et af Københavns fornemste palæer fra klassicismen og angiveligt det første borgerhus, hvor der er anvendt søjler, der ellers (uofficielt) var forbeholdt kongelige og adelige boliger.

Peschiers Gård, eller Peschiers Palæ, langs Holmens Kanal blev opført fra 1795-98, bygget for den velhavende købmand Pierre Peschier. Også med C.F. Harsdorff som arkitekt. Senere blev bygningen forhøjet og ombygget af arkitekten G.F. Hetsch.

I 1872 købte Landmandsbanken Peschiers Gård, mens Erichsens Palæ blev købt af Kjøbenhavns Handelsbank i 1888. Bankerne er i dag nuværende Danske Bank, som dermed har haft til huse i bygningerne lige siden.


Bemærk

Det ikke er muligt at gå "før tid" under rundvisningen, da vi skal følges samlet rundt i bankens lokaler.

At arrangementet er en gentagelse af tidligere arrangementer, vi har afholdt med rundvisning i Erichens Palæ, ifald du allerede har deltaget på et af dem.Program

  • 16:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 16:15 "Økonomisk vejrudsigt" v/ Mark Gibson, chefanalytiker, Realkredit Danmark
  • 16:45 Rundvisning i Erichsens Palæ v/ Hans-Henrik Herlev
  • 18:15 Networking i Filmsalen – rødvin & chips
  • 18:45 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

21/02 2023 16:00 - 18:45

Adresse

Danske Bank, Holmens Kanal 12
1060 København

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran indgangen ved nr. 12 (vagten)

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

21/02 2023 16:00 - 18:45

Adresse

Danske Bank, Holmens Kanal 12
1060 København

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran indgangen ved nr. 12 (vagten)

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk