print logo

Byen vågner: Do More Copenhagen - Et nyt rum i byen


I Carsten Niebuhrs Gade på toppen af IKEA er der åbnet en flot ny taghave - en ny offentlig bypark - og midt på terrassen slår den socialøkonomiske virksomhed DO MORE Copenhagen snart også deres døre op for en restaurant samt eventspace i såkaldt Scandirabian stil. Kom med når Byens Netværk drikker morgenkaffe på taget og bliver klogere på byens nye rum - både inde og ude.

Deltagerliste (opdateret 19.06)

Luk fuld beskrivelse

Den 7. januar 1761 blev den første rent videnskabelige ekspedition i Europas historie sendt afsted af Kong Frederik den 5. Formålet var at udforske dét, der dengang blev kaldt Det lykkelige Arabien. Kun én af ekspeditionsdeltagerne vendte 7 år senere tilbage med livet i behold. Det var matematikeren og korttegneren/landmåleren Carsten Niebuhr.

I 2009 fik Carsten Niebuhr opkaldt en gade efter sig i København, og i den gade ligger nu bl.a. en ny afdeling af møbelgiganten IKEA. På toppen af IKEAs tagterrasse åbner snart en ny restaurant, konference- og eventspace; DO MORE Copenhagen. DO MORE har i indretning, stil og koncept lagt sig i Carsten Niebuhrs fodspor, og alt er indrettet i såkaldt Scandirabian stil. Her møder Mellemøsten Skandinavien i både i mad og design.

DO MORE er en socialøkonomisk virksomhed med et unikt koncept, og de vil gerne være en drivkraft i København mod en mere bæredygtig social udvikling. Derfor har de bl.a. indgået samarbejder med Københavns Erhvervshus og Hotel- og Restaurantskolen for at få mennesker, der ikke har så meget på CV’et eller ellers er langt fra arbejdsmarkedet, i beskæftigelse.

Byens Netværk besøger denne morgen DO MOREs lokaler på toppen af IKEA. Vi skal høre om virksomhedens spændende arbejde og om, hvordan man kan kombinere den skandinaviske rene æstetik med mellemøstens varme og sanselighed i et socialøkonomisk resturationsprojekt?

Indretningskonceptet for restauranten kombinerer skandinavisk enkelhed med arabisk traditionelt design og skaber en unik og rolig atmosfære. Den omhyggeligt kuraterede materialepalet omfatter rent træ, jordagtige lertoner, flisebelagte overflader, livlige tekstiler og frodigt grønt. Denne kombination af farver og teksturer vækker en følelse af ørkenlivet samtidig med, at den hylder den minimalistiske æstetik i skandinaviske hjem.

Indretningsdesignet fokuserer på at minimere restaurantens CO2-aftryk. De valgte overflader og materialer er enten af organisk oprindelse eller genanvendte materialer. For eksempel er væggene beklædt med murfliser fremstillet af 60% genbrugt byggeaffald, loftet er udstyret med søuld, akustiske paneler lavet af lokalt dyrket ålegræs. Gennem en omhyggelig kombination af æstetik og miljøbevidste valg opnår restaurantens interiørkoncept en balance mellem kulturelle påvirkninger og ressourceansvarlig praksis. Restauranten er designet af ADEPT, og den ansvarlige entreprenør for konstruktionen er Logik & Co., der også vil være til stede denne morgen.

Lige uden for vinduerne ligger den fine taghave. IKEAs udearealer er designet af 1:1 Landskab som et komplekst landskab i 3 etager med forpladser og byrum med adgangsmuligheder til varehuset og cykelparkering på de to nederste etager, mens taghaven på øverste etage bliver en del af den gennemgående stiforbindelse, der fremover skal forbinde byen helt fra SEB Bank over Tivoli Hotel, Dybbølsbro, Kaktus-tårnene og videre gennem nye byggerier i retning af Sydhavnen.

Karakteren af det hævede grønne strøg, knap 20 m over terræn, er naturpræget bynatur. Beplantningen er inspireret af det danske kulturlandskab og der arbejdes på taghaven med tre naturtyper; ’strandengen’, ’overdrevet’ og ’læhegnet’. Der er primært valgt robuste lokale plantetyper og biotoper der naturligt vokser på vindbelastede, næringsfattige steder som engstrøg og kystlandskaber.

Taghaven skal i sit udtryk være så ’vild’ og grøn som muligt. Man skal både når man cykler, går eller opholder sig i kortere og længere tid i taghaven føle, at man kommer tæt på naturen, får mulighed for at koble af og nyde årstidernes skifte. Trine Trydeman, landskabsarkitekt, partner og adm. direktør i 1:1 landskab vil fortælle os om den nye bypark og tankerne bag.

 

Byen vågner er en række arrangementer, hvor vi begynder dagen med et morgenfriskt blik på et aktuelt emne eller sted. Glæd dig til at få et boost af inspiration og faglige input sammen med dine netværkskollegaer. 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.

Fotokreditering: Do More, 1:1 landskab & Byens Netværk


Tilmeld dig arrangementet

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Ugyldig e-mail adresse
Skal udfyldes
Ugyldigt telefonnummer
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Vælg venligst en mulighed fra listen

Persondatapolitik skal accepteres

Tilmelding

Vælg venligst en mulighed fra listen


Program

  • 08:15 Godmorgen og velkommen v/Byens Netværk inkl. kaffe m.m.
  • 08:30 Om Do More Cph v/Janne Lindblom, General Director
  • 08:50 Om design, proces og materialevalg v/Anders Lonka, Founding Partner ADEPT og Balder Johansen, Daglig Leder, Logik & Co
  • 09:15 Om landskabet på tagterrassen v/ Trine Trydeman, Landskabsarkitekt, Partner, Admin. Direktør, 1:1 Landskab
  • 09:45 Afsluttende spørgsmål og afrunding
  • 10:00 Tak for nu og fortsat god dag

Praktisk information

Dato og tid

26/06 2024 08:15 - 10:00

Adresse

Carsten Niebuhrs Gade 25
1577 København V

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran indgangen til Do More oppe på taget. Ta' elevator eller trapper op fra Carsten Niebuhrs Gade eller dækket ved Dybbøls Bro

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen telefon: 23344601

Praktisk information

Dato og tid

26/06 2024 08:15 - 10:00

Adresse

Carsten Niebuhrs Gade 25
1577 København V

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran indgangen til Do More oppe på taget. Ta' elevator eller trapper op fra Carsten Niebuhrs Gade eller dækket ved Dybbøls Bro

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen telefon: 23344601

footer image byens netværk