print logo

Joannahuset – De sociale mursten

Joannahuset er Danmarks eneste krisecenter for børn og unge. På deres nye adresse på Frederiksberg har huset fået nyrestaurerede varige rammer til deres vigtige arbejde. Kom med Byens Netværk når vi tager på besøg.

OBS starttidspunkt ændret

Deltagerliste (opdateret 14.05)

Luk fuld beskrivelse

På Kong Georgs Vej 21 på Frederiksberg ligger der en gul villa. Den har ca. ligget der siden 1890, og den har gennem tiden huset lidt af hvert. I hvert fald har den fungeret som familievilla (forhus) og erhverv (baghus) – og baghuset har engang været chokoladefabrik.

Villaen har undergået en restaurering, og for nylig kunne Joannahuset fejre indvielsen i deres nye lokaler. I dag er de gule murstens fornemmeste opgave nemlig at skabe trygge rammer for børn og unge, der befinder sig i akut krise eller i en kriselignende situation.

Joannahuset – et sted hvor man ikke bare skal passe sig selv

Joannahuset er et døgnåbent krisecenter for børn og unge under 18 år. Faktisk Danmarks første og eneste af slagsen. Joannahuset er et helle for børn og unge fra hele Danmark, som har været udsat for vold, overgreb eller andre svigt eller som lever i en form for hjemløshed eller i et hjem med alvorlige konflikter. Her kan de døgnet rundt få omsorg, rettighedsbaseret rådgivning, retshjælp, rettighedsbaseret bisidning og brobygning eller opholde sig i op til flere dage, hvis de ønsker at få en pause fra deres hjem eller opholdssted. Joannahuset åbnede i 2020, men er nu vokset ud af deres tidligere adresse på Christianshavn, og derfor skulle der nu nye rammer til.

Joannahuset er støttet af fonde, virksomheder og private personer. Joannahuset har også modtaget en bevilling fra Folketinget til udvikling af huset som et forsøgsprojekt, som løber til og med 2025.
En af husets store støtter er Liljeborgfonden, som ejer ejendommen og lejer den ud til Joannahuset, for at sikre Joannahusets stabile rammer som et permanent nationalt krisecenter, hvor børn og unge selvstændigt kan henvende sig. 

Cornelius Vöge har, sammen med Nørbag Rådgivende Ingeniører og OJ Brandrådgivning, været totalrådgivere på opgaven med det primære fokus at skabe hjemlige, sikre og rare rammer for Joannahusets arbejde.
Det er byggefirmaet Logik & Co, der har stået for at bevare kvaliteterne i ejendommen og samtidig renovere villaen fra privatbolig  til Joannahusets behov. 

Baghuset er fortsat erhverv og renoveret med respekt for den tid, bygningen er fra, men mulighed for fortsat jusetring - så der løbende kan tilpasses til nye tiltag eller ideer fra Joannahuset.

Vi skal på besøget høre meget mere om Joannahusets arbejde, og Cornelius Vöge og Logik & Co vil på besøget også gøre os klogere på restaureringsprocessen, og på hvordan man i en (om-)bygningsproces kan understøtte husets formål, så det ikke bare ender med en villa i gule sten – men i stedet bliver et helle for husets unge brugere bygget af trygge sociale mursten.

Læs mere om Joannahuset her
Læs mere om Liljeborgfonden her
Læs mere om Cornelius Vöge her
Læs mere om Logik & Co her

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.Program

  • 16:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • Om Joannahuset v/Jette Wilhelmsen, daglig leder Joannahuset
  • Om renoveringen af huset v/ Marie Preisler-Berthelin og Martin Praëm, Cornelius Vöge
  • Om renoveringen af huset v/Balder Johansen, daglig leder Logik & Co
  • Rundvisning i huset
  • 17:45 Afsluttende spørgsmål og netværk
  • 18:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

23/05 2024 16:00 - 18:00

Adresse

Kong Georgs Vej 21
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes på fortorvet foran huset og går samlet ind i baghuset

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen, tlf. 23344601

Praktisk information

Dato og tid

23/05 2024 16:00 - 18:00

Adresse

Kong Georgs Vej 21
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes på fortorvet foran huset og går samlet ind i baghuset

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen, tlf. 23344601

footer image byens netværk