print logo

Olympen – nyt svanemærket børnehus i Gladsaxe

 

2018 blev det besluttet, at alle nye børnehuse i Gladsaxe Kommune skal miljømærkes med svanemærkningen, og snart står Olympen – kommunens syvende byggeri i rækken – klar til at modtage glade børn i førskolealderen. Byens Netværk tager på besøg med bygherre og arkitekterne fra BJERG Arkitektur.

Deltagerliste (opdateret 11.07)

Luk fuld beskrivelse

Gladsaxe Kommune er førende inden for bæredygtigt børneinstitutions-byggeri, og nu slår nyeste svanemærkede børnehus - Olympen - snart dørene op. 

At huset er svanemærket betyder, at det i alle dele af processen og i materialevalg er bygget med fokus på bæredygtighed, miljø og et godt indeklima, hvilket også afspejler sig i et markant lavere energiforbrug end almindelige børnehuses.

Olympens samlede areal er ca. 1.360 m², og udearealer med legeplads og omkringliggende arealer på ca. 3.000 m². Der er plads til 8 grupper – 3 vuggestuegrupper, 3 børnehavegrupper og 2 specialgrupper, der kan imødekomme børn med særlige behov.

Børnehuset er placeret på arealet bag Gladsaxe svømmehal ved idrætsanlægget og har en idrætsprofil, hvilket betyder, at børnehuset vil lægge særligt vægt på idræt og bevægelse i de pædagogiske aktiviteter og de pædagogiske læringsmiljøer. Samtidig giver beliggenheden mulighed for, at børnehuset kan bruge mange af idrætsanlæggets faciliteter på tidspunkter, hvor der ikke er så mange fritidsbrugere.

Den overordnede vision for projektet er at skabe et trygt, velfungerende og oplevelsesrigt børnehus for børn, forældre og personale. Et hus med optimale rammer der kan imødekomme de mange forskellige behov, som både børn og voksne har.

Bygningens arkitektur og tekniske installationer er udformet med en optimal udnyttelse af ressourcer, både i planlægning, drift og vedligeholdelse. Det nye børnehus er udformet og bygget som en forlængelse af det eksisterende dige/plantebælte med en offentlig aktivitets-stiforbindelse på taget, der ligeledes er begrønnet. Børnehuset er indpasset i forhold til idrætsanlæggets grønne områder og ”caféhaven”, og børnehusets udearealer skal være offentlige tilgængelige udenfor almindelig åbningstid. Idet børnehuset skal have en idrætsprofil, skal udearealer og arkitektur afspejle og motivere til bevægelse.

Bygningens indretning tydeliggør dagligdagens rytme med åbning, aflevering, personale som møder ind, afhentning, lukning, samt alle de mange andre funktioner, der er nødvendige for, at Børnehuset fungerer. Visionen er, at bygning og udeareal i sig selv bliver vigtige læringsredskaber.

Kom med når vi tager på besøg med bygherre og arkitekt og hører om det nye børnehus, der står indflytningsklar her i efteråret 2024. 

Bygherre: Gladsaxe Kommune

Arkitekt: BJERG Arkitektur 

Ingeniør: Frandsen & Søndergaard

Landskab: By + Land

Hovedentreprenører:
Bygningentreprise: Ason
Legeplads-/anlægsentreprise: Kirkegaard

Fotokreditering: BJERG Arkitektur


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.


Tilmeld dig arrangementet

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Ugyldig e-mail adresse
Skal udfyldes
Ugyldigt telefonnummer
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Vælg venligst en mulighed fra listen

Persondatapolitik skal accepteres

Tilmelding

Vælg venligst en mulighed fra listen


Program

  • 14:30 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 14:40 Om projektet og samspillet med idrætsanlægget v/ Helen Glindvad Kristensen, arkitekt, Gladsaxe Kommune
  • 15:00 Om bygningen – tankerne bag, materialer, Co2 og certificeringer v/ Carsten Wraae Jensen, arkitekt, BJERG Arkitektur
  • 15:20 Om inventar og specialgrupper v/ Helen Glindvad Kristensen, arkitekt, Gladsaxe Kommune
  • 15:30 Rundvisning i huset
  • 16:00 Afsluttende spørgsmål og netværk
  • 16:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

04/09 2024 14:30 - 16:30

Adresse

Vandtårnsvej 57B
2860 Søborg

Deltagerantal

30

Mødested

Ved børnehuset. Er du i bil - benyt parkeringsplads ved svømmehallen. Nærmere info følger i reminder-mail.

Kontakt

lsh@byensnetvaerk.dk
Louise Skafte Hedensten, mobil: 20956767

Praktisk information

Dato og tid

04/09 2024 14:30 - 16:30

Adresse

Vandtårnsvej 57B
2860 Søborg

Deltagerantal

30

Mødested

Ved børnehuset. Er du i bil - benyt parkeringsplads ved svømmehallen. Nærmere info følger i reminder-mail.

Kontakt

lsh@byensnetvaerk.dk
Louise Skafte Hedensten, mobil: 20956767

footer image byens netværk