print logo

Proviantgården på Kuglegården


Byggeselskab Mogens de Linde udbygger i disse år det historiske Kuglegården på Holmen med nye bygninger og byrum. Vi tager på byggepladsbesøg og hører om udvidelsesplanen, der bl.a. omfatter nybyggeriet Proviantgården. Og om hvordan man bygger videre på 275 års historie.

Deltagerliste (opdateret 11.07)

Luk fuld beskrivelse

Søarsenalet – eller i daglig tale Kuglegården – på Holmen blev opført som flådebase i 1741 og har frem til 2017 været i Forsvarets besiddelse. Herefter overtog Byggeselskab Mogens de Linde området og har siden gennemført en omfattende restaurering og udvidelse af Kuglegården, hvor en lang række virksomheder i dag har til huse i de istandsatte bygninger.

Derudover udvides Kuglegården med ca. 11.000 m2 nye erhvervslejemål, hvoraf de 7.000 m2 er i det nybyggede Proviantgården, der opføres med udsigt til Operaen og facade mod Danneskiold-Samsøes Allé.

Byggeriet består af syv sammenbyggede ’huse’, der arkitektonisk er inspireret af områdets maritime og historiske elementer. Og som i fremtiden vil danne ramme om moderne showrooms og kontorer i et af Københavns attraktive byområder med Papirøen og den nye Operapark som naboer. 

Nybyggeriet Proviantgården opføres i træ, beton, genbrugsmaterialer og glas. I stueetagen, der strækker sig i hele bygningens bredde, er glasfacader kombineret med træporte inspireret af portene på Kuglegårdens oprindelige bygninger. 1. og 2. etage beklædes med håndlavede skærmtegl i nuancer som murværket på de gamle bygninger. Proviantgården bygges med atriumgård, hvortil der er glasflader på alle tre etager, og i gårdrummet skabes der et hyggeligt udemiljø med brosten, beplantning og siddepladser, mens der etableres hhv. altaner og terrasser på 1. og 2. etage.

Inde i bygningen vil man mødes af synlige trækonstruktioner med bærende elementer af træ og rå beton med bræddeforskalling. Trappe-/elevatortårn bliver bygget med synlig beton og en rå ståltrappe med messinggelænder, ligesom gulvene i stueetagen bliver rå beton, mens der på 1. og 2. sal vil være Dinesen plankegulv. Loftshøjden strækker sig mellem 3,1 og 3,9 meter, og 2. salen vil være åben til kip.

Under bygningen etableres en parkeringskælder.

Der skabes god sammenhæng til det øvrige Holmen ved at åbne op og forme et kontinuerligt landskab, der sikrer en grøn velkomst til Holmen og Arsenaløen.

På besøget hører vi indledningsvist om Kuglegårdens udvikling, hvorefter vi besøger byggepladsen for Proviantgården og hører om det nye byggeri, der forventes færdigt i september 2025.

Læs mere om Kuglegården

Læs mere om Proviantgården

Læs mere om Byggeselskab Mogens de Linde

Bemærk at det er et byggepladsbesøg og at du selv skal medbringe sikkerhedsudstyr (sikkerhedssko, hjelm og sikkerhedsvest) for at deltage.


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.


Tilmeld dig arrangementet

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Ugyldig e-mail adresse
Skal udfyldes
Ugyldigt telefonnummer
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Vælg venligst en mulighed fra listen

Persondatapolitik skal accepteres

Tilmelding

Vælg venligst en mulighed fra listen


Program

  • 15:00 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 15:10 Introduktion til Kuglegården og udviklingen v/ Lisa de Linde, Byggeselskab Mogens de Linde
  • 15:30 Rundvisning på byggepladsen for Proviantgården v/ Dennis Trust, afdelingsleder, Byggeselskab Mogens de Linde
  • 16:30 Forfriskning og netværk
  • 17:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

26/09 2024 15:00 - 17:00

Adresse

Danneskiold-Samsøes Allé 19-21
1434 København K

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes på den grønne plæne i midten af Kuglegården

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973

Praktisk information

Dato og tid

26/09 2024 15:00 - 17:00

Adresse

Danneskiold-Samsøes Allé 19-21
1434 København K

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes på den grønne plæne i midten af Kuglegården

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973

footer image byens netværk