print logo

Skolen ved Dybbølsbro - ny skole i Kødbyen


Hvor Skelbækgade møder Ingerslevsgade, i det sydvestlige hjørne af Kødbyen, er en ny skole på vej. Skolen ved Dybbølsbro er en madskole med et læringslandskab indpasset i områdets levende madkultur og historiske hvide bygninger. Vi tager på byggepladsbesøg med bygherre og arkitekt og hører om det nye skolebyggeri.

Deltagerliste (opdateret 08.07)

Luk fuld beskrivelse

NORD Architects og BBP Arkitekter har – i team med BAM Danmark, Norconsult og BOGL – vundet Københavns Kommunes totalentreprisekonkurrence om en ny skole i Kødbyen.

Den nye 3-sporede skole på 12.500 m2 ligger på hjørnet af den fredede hvide kødby på Vesterbro med dens karakteristiske hvide bygninger i nordiske funktionalisme fra starten af 1930’erne. Og hvor historien om tidligere tiders slagterier og kødproduktion er tydelig og i dag samtidig er et kvarter for kreative erhverv, gallerier og restauranter.

Det er denne historie og (industri)arkitektur, Skolen ved Dybbølsbro indskriver sig i. Den ny skole er en madskole med fokus på læring omkring madkultur, måltider og madproduktion. Den arkitektoniske vision har været at få skolens program sammenflettet med konteksten, så dens funktion som et nyt og moderne læringsmiljø også har et udtryk, der taler sammen med Kødbyens arkitektur.

Både madskolen, som indebærer eget produktionskøkken, og idrætshallen er en vigtig del af den pædagogiske og arkitektoniske vision om en åben skole, der interagerer med byen og tilbyder nye kultur- og fritidsfaciliteter på Vesterbro.

Skolen bliver indrettet, så den understøtter og inspirerer til tværfaglig læring og er åben både indadtil og udadtil. Indadtil med fleksible undervisningsmiljøer og udadtil mod byen med en fritidsordning, hvor flere af skolens faciliteter kan bruges af andre.

Den nye skole bliver et nyt læringslandskab i byen og bliver udformet med terrasser, der veksler mellem ’urban farming’, udeværksteder og bevægelsesflader. Skolens pædagogiske profil er åben, tværfaglig og fleksibel, så læring kan foregå både ude og inde, og arkitekturen skal opfordre til en variation af læringsformer samt bevægelse, leg og udforskning i alle niveauer. I gadeplan kommer således en åben ’byskolegård’, hvor udearealerne glider sammen med kvarteret, og på taget en ’tagskolegård’ med terrasser i flere niveauer.

Skolen ved Dybbølsbro får plads til 840 elever inkl. 336 KKFO-pladser. Det er den nuværende Gasværksvejens Skole, som flytter ind i det nye byggeri, hvilket forventes i at stå færdigt til indflytning i januar 2025.  

Vi tager på byggepladsbesøg med Lasse Søager, Projektchef, Byggeri København samt Sabine Hahn, Arkitekt, Associeret Partner, BBP Arkitekter og Vincent Grandgagnage, Arkitekt, Nord Architects.

Bygherre: Københavns Kommune, Byggeri København

Totalentreprenør: BAM Danmark

Arkitekt: BBP Arkitekter og Nord Architects

Landskab: BOGL

Ingeniør: Norconsult

Bygherrerådgiver: COWI

Kilde: BBP Arkitekter 

Visualiseringer: NORD Architects, BBP Arkitekter, BOGL

Bemærk at det er et byggepladsbesøg og at du selv skal medbringe sikkerhedsudstyr (sikkerhedssko, hjelm og sikkerhedsvest) for at deltage.


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.


Tilmeld dig arrangementet

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Ugyldig e-mail adresse
Skal udfyldes
Ugyldigt telefonnummer
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Vælg venligst en mulighed fra listen

Persondatapolitik skal accepteres

Tilmelding

Vælg venligst en mulighed fra listen


Program

  • 15:30 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 15:40 Introduktion v/ Byggeri København, BBP Arkitekter og Nord Architects.
  • 16:00 Rundvisning på byggepladsen
  • 17:15 Afsluttende dialog og netværk
  • 17:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

27/08 2024 15:30 - 17:30

Adresse

Skelbækgade 19
1717 København V

Deltagerantal

40

Mødested

Indgangen til byggepladsen ved Ingerslevsgade

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973

Praktisk information

Dato og tid

27/08 2024 15:30 - 17:30

Adresse

Skelbækgade 19
1717 København V

Deltagerantal

40

Mødested

Indgangen til byggepladsen ved Ingerslevsgade

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973

footer image byens netværk