print logo

Altan-alferne

april 2024

Vi skal turde at efterabe Moder Jord og lade naturen begrønne vores firkantede meninger om æstetik

Altan-alferne og søsterfirmaet Urbangarden.dk skaber small-space bynatur på cirkulær produktudvikling.

Siden vi som Altan-alferne sprang ud af krattet som innovativt bygartnerfirma i 2010, har både klimaet og kundegruppen ændret sig. Nu mere end 400 sager senere, og på vej ind i den 15. sæson, er der fuld fart på at integrere naturprægede haver hos både institutioner, virksomheder, private og byens gårdlaug.

Deloitte, København

Vores nicheprægede speciale med at bruge store selvvandingskrukker til at etablere skovbryn på unaturlige steder og integrere biodiversiteten i folks hverdag, er en sund og tryktestet forretning baseret på evidens og nysgerrighed. Der er et stigende behov for bolig-nær-natur i urbane miljøer, og den interesse, vi oplever for vores Mobile-Natur-Generator koncept, gør det interessant for os, at se på nye partnerskaber og nye muligheder for at hjælpe andre med at omsætte CSR strategier og luftig ESG til konkret biodiversitet.

De investeringer vi lagde i at finde de dygtigste partnere, for at udvikle produkter af svært genanvendelige materialer, har vist sig at hele besværet værd. Nu står vi med proof of concept på, at alle kan integrere Natur på Unaturlige steder og vi har en række gennemtestede produkter, som vi trygt kan give 10 års garanti på.

Planterne vander sig selv og arterne mødes

Kapillærsystemet er et gammelt romersk princip, der kan spores tilbage til før år 0. En helt enkel og driftssikker måde at efterabe naturens egne plantemetoder på, hvor vandet fra et underliggende reservoir ledes op i krukken eller plantekassen gennem rør. Vi valgte at designet skulle være tidløst og lidt anonymt, så det kan blende ind alle steder, både ude og indendørs i ny og gammel arkitektur. Vi er trækrammere og klimatosser og vil helst ikke være moderne, for så er det nemmere at blive håbløst umoderne i fremtiden.

Alt handler om at få integreret mere natur i de urbane miljøer, fordi det er der mennesker lever og opholder sig. Det bliver et vanskeligt projekt i en travl hverdag, hvis man skal rejse efter en naturoplevelse. Derfor mener vi at det skal være nemt for alle at få mere natur, flere planter og et dyreliv til at etablere sig i vores umiddelbare nærmiljø. Byens biodiversitet skal pimpes, fordi natur tiltrækker mere fed natur.

VIGA Real Estate, Strynøgade, København

Altan-alferne er en bolsjebutik og behovet for en vildere urban natur er meget større, end det vi kan løfte. Ikke bare som trivselsfremmende eller køn beplantning, som mennesker bliver glade af at se på. Men det at gøre byens folk trygge ved at få fingrene i jorden og tro på, at de kan gøre en forskel for biodiversiteten.

Som en genopdagelse af Moder Jord, og ikke bare en forretningsmodel, men et fremtidstroprojekt, hvor de nysgerrige kan interagere med naturoplevelsen, og alle kan få det bedste ud af hinanden - og byen. 

Der er grønne grene nok til alle, hvis vi kan inspirere folk til at plante en masse forskellige træer i byerne.

Hvorfor er vi med i Byens Netværk?

Vi er stolte af at forny vores medlemskab af Byens Netværk og vi er glade for at se, at netværket har udviklet sig til en vidensdelingsplatform, der kan bidrage væsentligt til at forankre den grønne omstilling.


Altan-alferne.dk og Urbangarden.dk er 100% danskejede med al udvikling og produktion i Danmark. Grundlagt af Lene S. Damgaard og Boe Sallingboe. Urbangarden.dk opfylder 9 af FN´s 17 verdensmål.

Siden 2010 har Altan-alferne løst opgaver omkring biodiversitet og menneskers trivsel i dagligdagen for bl.a.: Siemens Real Estate, PensionDanmark, fsb, Bo-Vita, Kulturministeriet, VIGA Real Estate, ISS, Deloitte, Jorck Ejendomme, Gentofte Ejendomme, Københavns Kommune, J.H. Administration og Hede Danmark.

Kontakt os eller
Læs mere på Altan-alferne.dk

footer image byens netværk