print logo

BYGNINGSRESTAURERING – kursusrække 2019

Udgivet d. 31. juli 2019

BYGNINGSRESTAURERING – kursusrække 2019

Center for Bygningsbevaring i Raadvad og Kunstakademiets Arkitektskole samarbejder igen om en kursusrække målrettet de fredede og bevaringsværdige bygninger.

Kunstakademiets Arkitektskole præsenterer deres nyeste forskning om bevaringsværdige bygninger og bymiljøer. De udgør en væsentlig del af vores bygningskultur, men er alligevel en overset værdi for mange husejere, kommuner og i lovgivningen.

Institut for Bygningskunst og Kultur på Kunstakademiets Arkitektskole har kandidatprogrammet Kulturarv, Transformation og Restaurering gennemført flere forskningsprojekter, der er relevante i forhold til bevaringsværdige bygninger og bebyggelser.

Kursusdagene der afvikles på Holmen handler især om by- og bygningsbevaring – bæredygtighed og cirkulær økonomi, samt om restaurerings og transformation af bevaringsværdige bygninger og bymiljøet, herunder holdninger og metoder.

Kursusdagene der afvikles i Raadvad har især fokus på bevaringsværdier, restaureringsprincipper og praktisk vedligeholdelse, istandsættelse og ombygning af ældre bygninger. Her er det altafgørende for et smukt og holdbart resultat, at man anvender korrekte og traditionelle håndværksmetoder og materialer, fordi de skal arbejde sammen med husets eksisterende ældre materialer og konstruktioner.

En del af teoridagene indeholder også en praktisk del med en workshop. Kursisterne får mulighed for at ådre, marmorere eller forgylde. Man kan også forsøge sig som tækkemand eller at smede ved en esse eller man kan arbejde med isoleringsmaterialer, der kan anvendes indendørs uden brug af dampspærre. Det bliver også muligt at afprøve en BAR-godkendt og billigere afrensningsmetode til istandsættelse af vinduer, der er malet med blyholdig maling.

Nærlæs programmerne for de enkelte kursusdage via links nedenfor – her fremgår det, hvilke dage der omfatter workshops.

Over 50 undervisere fra Kunstakademiets Arkitektskole, Center for Bygningsbevaring, tegnestuer, forskningsinstitutioner, myndigheder samt dygtige faglærere og håndværkere vil belyse de muligheder og udfordringer, der knytter sig til istandsættelse, restaurering og ombygning af fredede og bevaringsværdige bygninger, og nogle vil instruere og svare på spørgsmål i de praktiske workshops.

 

HVEM:
Kursusrækken er målrettet arkitekter, ingeniører, bygningskonstruktører, museumsfolk, håndværkere og andre, der arbejder i kommunale eller statslige forvaltninger eller er beskæftigede på tegnestuer, der arbejder med restaurering og istandsættelse af fredede og bevaringsværdige bygninger eller byfornyelse.

HVORFOR:
Det er kursusrækkens samlede mål at kvalificere deltagerne til at arbejde med fredede og bevaringsværdige bygninger og at give deltagerne et tværgående netværk mellem myndigheder, forvaltninger, producenter, håndværkere og tegnestuer.

HVOR:
Center for Bygningsbevaring og på værkstederne i Raadvad 40, DK 2800 Kgs. Lyngby, samt på Kunstakademiets Arkitektskole, Holmen, København (se hvert program).

HVORNÅR:
Udvalgte dage fra september 2019 – marts 2020

TILMELDINGSFRIST
Tilmeldingsfrist er tre uger før afholdelsen af kursusdagen

PRIS
Kursusdagene koster kr. 4.000 (ex. moms)
10 % rabat ved samtidig tilmelding til 6 kursusdage

Priserne er inkl. morgenkaffe/te m. brød, frokost og kaffe/te med kage om eftermiddagen, vand og frugt hele dagen, samt materialer på workshopdagene.

YDERLIGERE INFORMATION
 +45 45 96 99 90 / e-mail: info@bygningsbevaring.dk

Læs mere her om de enkelte kursusdage og deres indhold:

Kursusrækken, Center for Bygningsbevaring 

Kursusrækken, Kunstakademiets Arkitektskole

 

footer image byens netværk