print logo
Byens netværk

Byens Podcast: Fra coronakrise til grøn genstart #1

Udgivet d. 27. april 2020


Det kan føles som lang tid siden - men det ér kun få måneder siden, at klimaet og den grønne omstilling var på alles læber. Siden har Corona-pandemien og den økonomiske krise helt overtaget dagsordenen.

Verden har på ultrakort tid forandret sig, og mange af de stort anlagte klimamål, der ellers skulle vise vejen frem, er for en stund sat i bero. Men er det muligt at kombinere genrejsningen af økonomien i byggebranchen med grønne ambitioner? Det undersøger Byens Podcast i den aktuelle udgave: Fra coronakrise til grøn genstart. Gennem fire aktuelle interviews ser vi på mulige veje til vækst i byggeriet, der kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og klimamål. Du kan høre:
 

  • Frank Jensen, overborgmester i Københavns Kommune
  • Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania
  • Anna Esbjørn, programleder for Fremtidens Byer i Tænketanken Concito
  • Rune Kilden, byudvikler, Kilden & Hindby


Lyt til podcasten her eller via din foretrukne podcast app ved at søge på 'Byens Podcast'. ​

Episode info: Er det muligt at kombinere genrejsningen af økonomien i byggebranchen med grønne ambitioner?   
Varighed af udsendelse: 18:45 min.

Udgiver: Byens Netværk
Tilrettelægger: Lisbet Fibiger, Byens Netværk
Vært og producer: Lasse Soll Sunde


Resume: 

Skal byggebranchen gå fra sort til grøn er det afgørende, at kommunerne går forrest og stiller skrappere grønne krav, når der skal laves lokalplaner. Det mener overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen, der i Byens Podcast giver en række eksempler på, hvordan Københavns Kommune - også under coronakrisen - kan hæve ambitionerne og fremme bæredygtigheden i byggeriet og byerne. 

Står det til Jesper Nygård fra Realdania skal verden gerne se bedre ud efter krisen end før krisen. Derfor skal kroner bragt i spil under coronakrisen i høj grad bruges til at investere i bæredygtigt byggeri. Realdania har netop afsat 175 mio. kroner til at booste det grønne byggeri.

I den grønne tænketank Concito har man netop sendt en række anbefalinger ud for en grøn genstart af økonomien. Det fortæller programleder Anna Esbjørn mere om og fremhæver, at løsningen af de to kriser sagtens kan foregå ad et fælles grønt spor.

Hos udviklingsselskabet Kilden & Hindby i Aarhus er man lige nu i gang med at opføre et nyt 20 etager højt kontorbyggeri af genbrugsmaterialer. Byudvikler Rune Kilden fortæller om det usædvanlige projekt og om, hvordan de private aktører også har et stort ansvar for at løfte den grønne omstilling.


Er du ny til podcast? Så læs denne lille vejledning om, hvordan du kommer i gang.

footer image byens netværk