print logo

Louisiana Lecture: PETER COOK. Foredrag ved arkitekt David Garcia

Udgivet d. 07. marts 2022


Louisiana tilbyder medlemmer af Byens Netværk fri entré til museet i forbindelse med pladsreservation til denne Lecture om Peter Cook.

Bemærk at det ikke er et Byens Netværk arrangement, så tilmelding foregår direkte til museet. 


Den britiske avantgarde-arkitekt Sir Peter Cook (f. 1936) har gennem seks årtier præget og inspireret arkitekturen med sine visionære ideer om nye by- og livsformer.

For den britiske arkitekt Peter Cook har tegningen altid været det vigtigste værktøj. Han har opført få bygninger, men til gengæld markeret sig som en af vores tids mest betydningsfulde arkitekter, når det gælder arkitekturteori og -visioner. I 1960 stiftede han Archigram, en gruppe af unge arkitekter, der med tidsskriftet af samme navn udfordrede tidens arkitektoniske idéer. De tog udgangspunkt tidens aktuelle strømninger som Space Age, præfabrikerede byggeelementer og informationsteknologi, ligesom de hentede inspiration i samtidens popkultur og hos kunstnere som Roy Lichtenstein.

Fra 1960’erne til i dag har Cook beskæftiget sig med byer. Især har han interesseret sig for, hvordan byer forandres. Huse, broer, kraner og veje indtager landskabet, og byplaner overtages af vegetation i en slags utopisk realisme. Tegningerne er i realistiske skalaforhold og forholder sig til virkelige steder og de kan lige nu opleves i Louisianas udstilling i serien On Paper.

Arkitekt David Garcia, tidligere PhD studerende hos Peter Cook på Bartlett School of Architecture, giver os indblik i den omfattende betydning, Cook har haft i sit mangeårige virke som arkitekt, og fortæller hvordan Cook har præget og inspireret sine samtidige arkitekter og generationer af studerende både som teoretiker, og underviser.

David Garcia er i dag arkitekt og lektor ved det Kongelige Akademi, på institut for Bygningskunst og teknologi

Bemærk venligst, at arrangementet foregår på engelsk.


Dato og tid: Onsdag den 30. marts kl. 19:30

Sted: Lousiana, Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk

Arrangementet foregår i Koncertsalen med nummererede pladser, og døren til salen åbnes først et kvarter inden arrangementet – adgang via museets cafe (Vinterhaven). Der er ikke længere mulighed for ventekø ved Koncertsalen.

Afbud? Skriv på afbud@louisiana.dk hvis du alligevel ikke får brug for de pladser, du har reserveret.


GRATIS ENTRÈ FOR MEDLEMMER AF BYENS NETVÆRK - sådan gør du:

Medlemmer af Byens Netværk får fri entré i forbindelse med pladsreservation til denne Lecture. Selve billetten til foredraget koster 20 kr. (inkl. gebyr).

For at opnå gratis entré skal du skrive BN efter dit navn, når du tilmelder dig (eks. Katja Beck BN)

Ved indgang til museet er din gratis entré registreret under dit navn og det ekstra BN, så det SKAL tilføjes efter dit navn.    

Tilmelding foregår via dette link

 

footer image byens netværk