print logo

Byens Podcast: Nye klimakrav sætter turbo på innovationen

Udgivet d. 03. juni 2024

Byens Podcast følger i fodsporene på regeringens nye klimaftale og hører de første reaktioner fra branchens parter på de nye CO2-grænseværdier, der kommer til at gælde for alt nybyggeri fra 2025. Vi er til stede ved afholdelsen af årets "Byggebranchen ser grønt” - arrangeret af Byens Netværk og Byggesocietetet.


Netop CO2-loftet og dets indvirkning på byggeriets fremtid har været omgærdet af megen uenighed. Vi skal høre, hvad de organisationer, der har været helt tæt på forhandlingsbordet, mener, at aftalen får af konsekvenser – og ikke mindst, hvordan vi skal omsætte de nye krav til praksis.

Vi skal desuden høre, hvordan de nye klimakrav flugter med ambitionerne hos landets fjerdestørste bygherre: Københavns Kommune, hvor overborgmester Sophie Hæstorp Andersen gæster konferencen.
 

LYT TIL PODCASTEN HER

I podcasten medvirker:

  • Sophie Hæstorp Andersen, overborgmester, Københavns Kommune
  • Karsten Biering, vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune
  • Sinus Lynge, arkitekt og partner i EFFEKT
  • Annemarie Munk Riis, direktør, Rådet for Bæredygtigt Byggeri
  • Helle Juhler-Verdoner, fagchef, Dansk Industri Ejendom
  • Harpa Birgisdóttir, professor, Institut for Byggeri, Aalborg Universitet
     

Byens Podcast er udgivet af Byens Netværk. Tilrettelægger er Lisbet Fibiger. Vært og producent er journalist Lasse Soll Sunde / lassesollsunde.dk

Varighed: 36 minutter
 

Foto: Thorbjørn Hansen, Kontraframe

På billedet fra venstre ses: Annemarie Munk Riis, Rådet for Bæredygtigt Byggeri, Sinus Lynge, EFFEKT og Helle Juhler-Verdoner, Dansk Industri Ejendom på scenen v. konferencen Byggebranchen Ser Grønt 2024 

footer image byens netværk