print logo
Byens netværk

Byens Podcast: Er Lynetteholmen et Kinderæg for Københavns byudvikling?

Udgivet d. 06. december 2018Byens Podcast er aktuel med en ny udsendelse, der tager fat i den aktuelle debat om Lynetteholmen, som for nylig blev afholdt med 130 deltagere i Byens Saloner.

Lyt til podcasten her eller via din foretrukne podcast app ved at søge på 'Byens Podcast'. ​


I oktober afslørede regeringen og Københavns Kommune en principaftale om anlæggelsen af en helt ny bydel i Øresund.

Den skal bygges på den kunstige ø Lynetteholmen mellem Nordhavn og Refshaleøen. Hele projektet forventes færdigt inden 2070, og opførslen af boliger til 35.000 københavnere går i gang omkring år 2035.

Lynetteholmen skal afhjælpe flere udfordringer: Boligmangel, klimasikring, jorddeponi og infrastruktur. Til den seneste af Byens Saloner satte topembedsmænd, arkitekter, byplanlæggere og andre aktører hinanden stævne for at diskutere, hvordan projektet bedst kan leve op til målene og samtidig fungere som en bæredygtig og æstetisk udvidelse af byen til vandsiden.

Men hvad ved vi om fremtidens boligbehov? På hvilket tidspunkt i processen bliver arkitektkonkurrencer relevante? Hvad har vi lært af tidligere udvidelser af København som Ørestad og Nordhavn? Hvordan sikres det, at bydelen bliver smuk i øjenhøjde og ikke kun fra helikopteren?

I denne podcast kan du høre:

*Søren Tegen Pedersen, direktør i Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune
* Rita Justesen, chef for planlægning og arkitektur, By & Havn
* Curt Liliegreen, direktør, Boligøkonomisk Videncenter
* Jan Gehl, professor, Gehl Architects


Udgiver af Byens Podcast er Byens Netværk & Byggeriets Pressebureau ved vært: Andreas Brøns Riise, tilrettelægger: Lisbet Fibiger og produktion: Aidin Sarfaraz.

Er du ny til podcast? Så læs denne lille vejledning om, hvordan du kommer i gang.

footer image byens netværk